Redes Sociales

El diumenge 18 de setembre, organitzat per l’Associació de pesca esportiva de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Lobos de Mar, Takumi Dojo, Aquàtic Club Xaloc i Kalikunnan, es va dur a terme la iniciativa 1M2 PER LES PLATGES I MARES, aprofitant que era la setmana mundial de medi ambient.
Aquesta iniciativa de la FEPYC, LIBERA, SEOBirdLife i Ecoembes, vol unir ciutadans, empreses, organitzacions i institucions per recollir i caracteritzar els residus que van acabar en els entorns marins i costaners, que reben les escombraries de tots els altres, per això són els més castigats.
Abans de cada recollida s’ envia un paquet de participació amb bosses d’ escombraries, guants protectors i balança per pesar els residus. També s’ofereix formació per als organitzadors de les recollides perquè ho puguin transmetre a tots els voluntaris.
El tram de litoral escollit per a aquesta recollida, va ser tota la platja de Sant Feliu, des de Llops de Mar fins a Palm Beach.
Un cop finalitzada, es va seleccionar, va classificar i va pesar tot el recollit, un total de 14 kg de residus de tota mena va ser el recollit pels 27 voluntaris.
– Cristall 2,5 kg
– Rebuig 4,5 kg
– Paper 2 kg
– Plàstic 5 kg
A destacar la gran quantitat de burilles de cigarret que s’han trobat (pràcticament un miler).
Amb aquesta acció es recullen dades i residus per saber més sobre les escombraries en aquests ecosistemes, entendre l’envergadura del problema, conscienciar i tractar de posar-hi solució.