Redes Sociales

Rialp, 16 i 17 de novembre de 2019
Text i fotos: Jesús Reina, pare d’esportistes de la Selecció Catalana de Salmònids Mosca Joventut.
Els joves esportistes necessiten el suport dels adults, i en el complex món de la pesca de salmònids, la pràctica en diferents escenaris és fonamental per a la seves evolucions. Els pares compartim l’esforç dels nens assumint la responsabilitat del seu desenvolupament, som patidors a peu de riu, matiners i consumidors de quilòmetres d’asfalt per portar-los cap a les seves il·lusions.
Els pares també som conscients que estem transmetent una herència d’experiències i coneixements, i la pesca responsable és sana i enriquidora, però arriba un moment, en què cada hora d’entrenament invertit és molt més efectiu si darrere hi ha una correcta formació.
El passat 16 i 17 de novembre, un grup de xavals de l’equip de joventut de Catalunya, van tenir l’oportunitat, gràcies a la Federació Catalana de Pesca i Càsting, amb el suport de la Societat de Pescadors de Rialp i, l’Escola de Pesca de la Noguera Pallaresa, de realitzar una completa jornada de tecnificació de llançament i presentacions.
El responsable de tecnificació, Ismael Jurado, va ser l’encarregat d’impartir les lliçons als nois. Van ser hores d’atenció i pràctica sobre l’herba del camp de futbol de Rialp, lloc on van aplicar els cinc principis bàsics del llançament (tensió, alineació, acceleració, angle i parada). Finalment, les presentacions van ser practicades a peu de riu, mitjançant serpentins i correccions. Sembla que una gran truita va donar testimoni de la vertiginosa llana llançada per les joves promeses.
L’organització va ser magnífica, i els pares vam poder comprovar com, en unes hores, es va produir una transformació tècnica extraordinària, i que de ben segur, facilitarà que els nostres fills no només capturin i solten més peixos, sinó que siguin més feliços dominant l’habilitat de llançar i col·locar la mosca sobre l’aigua. Sens dubte, estan en bones mans.