Redes Sociales

Barcelona, 20 de març de 2019

Enllaç APP PesCat

Aplicació desenvolupada per Forestal Catalana i la DG d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi

PesCat és una capa georeferenciada que conté el traçat de les diferents zones de pesca de Catalunya:

  • Zones de pesca controlada (ZPC)
  • Zones lliures sense mort (ZLLSM)

Aquesta capa conté informació de cada zona de pesca: ubicació, com, quan i què es pot pescar. És a dir, permet saber en tot moment el que es pot fer a cada zona concreta.

A més, des de l’aplicació es pot accedir a les sol·licitud de llicències i permisos de pesca (Tràmits gencat) i a la pàgina web de Pesca Continental per obtenir més informació.

Principals avantatges que ofereix l’ús conjunt de l’aplicació mòbil CarryMap i la capa PesCat:

  • Geolocalització del dispositiu mòbil: el pescador/a pot veure en tot moment en quina zona es troba i quins són els seus límits.
  • Es pot utilitzar fora de línia (off line), ja que la capa es trobarà emmagatzemada al dispositiu de la persona usuària, fet molt positiu perquè permet consultar la informació necessària hi hagi o no cobertura.
  • Es pot escollir el mapa base en funció dels gustos de la persona usuària, podent optar per mapa topogràfic, ortofotoimatge, mapa de carrers, entre d’altres. Aquest mapa és en línia (on line), però la persona usuària té l’opció de descarregar-lo i utilitzar-lo de forma fora de línia (off line).
  • La consulta de la informació associada a la capa es fa de manera molt àgil, i està perfectament adaptada als dispositius mòbils tant pel que fa a visualització com a selecció d’opcions.
  • S’han afegit enllaços que porten a l’obtenció de més informació i a la tramitació de permisos i llicencies, per tal de fomentar-ne l’ús i facilitar a la ciutadania l’obtenció d’aquests.
  • S’ha habilitat una bústia de correu electrònic (pesca.continental.fc@gencat.cat) on poder fer arribar possibles discrepàncies entre la senyalització a peu de riu i la capa cartografiada o altres incidències, que seran gestionades pel personal tècnic, fet que ajudarà a que hi hagi una millora contínua i a minimitzar les discrepàncies entre la informació cartogràfica i la realitat a peu de riu.
  • En la capa s’indica en base a quina normativa ha estat desenvolupada. Això permet a la persona usuària saber en tot moment si disposa de la última versió, i en cas que s’hagin produït modificacions poder actualitzar-la.
PesCat et diu en quinz ZPC o ZLLSM et trobes en aquest moment.
El mapa es pot modificar a guts dels usuaris.