Redes Sociales

Mataró, dimarts 29 d’octubre de 2019
Gestió de la pesca professional, esportiva i recreativa en Zones Especials de Conservació (ZEC)
Aquesta jornada pretén reflexionar sobre la interacció dels diferents tipus de pesca -professional, esportiva i recreativa- en zones declarades protegides per la presència de determinats hàbitats i espècies.
La jornada ha de servir per fer una reflexió conjunta entre tots els actors presents en aquestes àrees i valorar propostes per fer compatible la pesca amb el manteniment en un estat de conservació favorable dels hàbitats i les poblacions de les espècies presents en aquests espais.
PROGRAMA
16.00 h Inscripcions i lliurament de la documentació
16.15 h Presentació de la jornada
Sr. Xesco Gomar, regidor de Transició Energètica, Sostenibilitat, Espai Públic i Serveis de Ciutat de l’Ajuntament de Mataró. Sra. Elisabet Bonfill, coordinadora del Grup de Treball de Custòdia Marina i Litoral de la XCN. Sr. Marcel Gubern, president de Posidonia 2021.
16.30 h Ronda de ponències: Models de gestió pesquera integral a la Mediterrània des de diferents visions.
Científica: Dra. Sílvia Gómez, investigadora a la UAB/ICM-CSIC i membre del grup de recerca SeaHealth. Pesca professional: Sr. Jordi Rodón, cap del Servei de Recursos Marins, DGPAM. Pesca recreativa: Sra. Ariadna Purroy, tècnica del Servei de Control i Acció Marítima, DGPAM.
18.15 h Pausa
18.45 h Taula rodona «Gestió pesquera a les zones ZEC. Un cas pràctic: ZEC Costes del Maresme»
Sr. Javier Pulido, pesca arts menors Arenys de Mar. Sr. Isaac Moya, pesca arts menors L’Escala. Sr. Isaac Vives, pesca esportiva.
20.00 h Cloenda de la jornada.
Lloc de realització: Oficines Consorci Port de Mataró. Passeig del Callao s/n . Port de Mataró
Inscripcions. La jornada és gratuïta, et pots inscriure enviant correu electrònic a marina@xct.cat o bé a info@posidonia2021.org
La jornada és organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Marina i Litoral de la XCN i l’ Associació Posidònia 2012. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i el Port de Mataró. Forma part del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
Salutacions cordials,
Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN)