Redes Sociales

Badalona, 26 de setembre de 2019
Organització: Club de Pesca Esportiva Badamar
Nota de premsa de Marina Badalona
El campionat de pesca d’Espanya al Curricà de Costa es queda a Badalona i guanya l’Speed, patronejat pel president del Club de Pesca Esportiva Badamar.

– El segon premi és per al club de Premià i el tercer per a Arenys, mentre que la peça gran (1,656 quilograms) també recau en un equip associat i amb base a Badalona, el Luna de Plata.
– Les dures condicions meteorològiques, de fort vent i intensa pluja, no van impedir que les 16 embarcacions sortissin puntualment a les set del matí.
– Es lliuren a l’associació RAUXA els 240 quilograms de peix, bàsicament llampugues i bacoretes, d’acord amb la norma del concurs de donar totes les captures a entitats de l’àmbit social.
L’equip de l’Speed amb base al Port de Badalona, patronejat per Santiago Iglesias, amb 104,766 quilograms de captures;  l’equip del Nahuja II, de Premià amb Ramon Roca al capdavant, i el Melody de José Torres, del Club d’Arenys, amb 25,050 i 21,614 quilograms en captures, respectivament, van proclamar-se primer, segon i tercer del Campionat d’Espanya de Pesca de Curricà Coster celebrat en el Port de Badalona, i en les aigües del seu litoral des de Mataró a gairebé el Prat, el dissabte 21 de setembre. 
La victòria va ser tan contundent que en l’ambient, distès, del moment del lliurament de premis, que es va fer sobre les 14.30h al Port de Badalona, ningú va gosar manifestar ni una sola expressió a l’estil de “tongo, tongo…”, quan el president del Club de Pesca Esportiva Badamar i per tant amfitrió en el concurs va recollir, amb el seu equip, els reconeixements en tant que primer classificat. En un concurs molt vigilat de prop per l’administració i el jurat, de l’embarcació Speed es van desembarcar en hora, abans de les 14.00h, 104,7 quilos de captures, la majoria peces de llampugues, que amb molt d’encert era l’espècie que il·lustrava la imatge del Campionat. La segona posició va ser per al patró Ramon Roca, d’Arenys de Mar, al capdavant del Nahuja II amb 25,050 quilograms i el tercer, també del Maresme, José Torres i l’equip del Melody amb 21,614 quilograms. 
Per tant, el guanyador multiplicada per quatre el pes dels següents. Pel que fa a la peça gran el guanyador va ser Antonio Muros, patró del Luna de Plata, amb una llampuga de 1,656. Seguida, molt de prop pel Papillon de Francisco Mula, tots dos de Badaona,  que va perdre el reconeixement de peça major només per 34 grams de diferència.
En la reunió de patrons del dissabte a la tarda, vigília de la jornada de competició, es van explicar les normes del campionat quant a la zona de pesca, el tipus d’hams i les tècniques permeses, els horaris i també que només estaven admeses tretze espècies amb unes mides superiors – amb un ventall de mínims de 20 a 60 cm segons l’espècie- a les fixades per l’administració i les federacions. Des de l’organització es buscava un concurs sostenible i solidari,  amb coordinació amb l’administració, present en el moment del lliurament de les bosses segellades,  que ha obtingut tota la informació quan a zones i espècies. La majoria de captures  van ser llampugues, bacoretes  i visos per aquest ordre.
La previsió meteorològica va centrar també bona part de la reunió de patrons. Amb les dades, que apuntaven pluja i vent, i les ganes de sortir, es va decidir, finalment,  continuar amb  la competició amb la premissa de poder assegurar quatre hores de competició, amb la qual cosa ja es donava per celebrat, i que en el moment que es visionés una tempesta amb electricitat -els llamps són molt perillosos perquè acudeixen a les canyes- s’anul·lava la competició i tothom havia de recollir i tornar a port.  A les set del matí tothom era a la mar en una nit fosca de mar moguda, però es van superar amb escreix les quatre hores i poc abans de les dues del migdia va entrar el darrer vaixell a port.
Entres les 16 embarcacions participants es van aplegar més de 240 quilograms de peix que d’acord amb la normativa i la voluntat de tots els participants es van lliurar, ja el dilluns, congelats per prevenció, a l’associació RAUXA, comunitat terapèutica d’addicions, entitat sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública, que va venir a recollir-los. La voluntat de l’entitat de Badalona es arribar a un conveni ferm amb entitats del tercer sector de la ciutat per fer aquestes donacions, també en els campionats socials. En el moment de celebrar-se aquest campionat no s’havia acabat de lligar, però s’està en converses per lligar-lo aviat.

DIARI SPORT 01/10/2019
[pdfjs-viewer url=»https%3A%2F%2Ffcpec.cat%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F09%2FBadalona-es-queda-amb-el_Campionat_Espanya_Currica_Costa_20_22_setembre_2019.pdf» viewer_width=100% viewer_height=1360px fullscreen=true download=true print=true]